Navigate / search

Agenda – De Kentering

Klik hier om naar het nieuwsoverzicht te gaan.

 

feb
21
wo
Training jezelf presenteren @ ZRC Nijmegen
feb 21 @ 10:00 – 12:00

De eerste indruk maak je maar één keer!

Wil jij ook jezelf (nog beter) leren presenteren?
Of je onzekerheid hierin overwinnen? Of …?
Deze training is voor iedereen die het lastig vindt om zichzelf in bepaalde situaties te presenteren.
En een opfrisser voor iedereen die stil wil staan bij hoe je jezelf presenteert. De training wordt gaandeweg samengesteld, afhankelijk van jouw vragen en behoeften.

Wat gaan we doen?

We gaan een ontdekkingsreis maken, waarin de volgende punten aan bod komen:
Hoe wil je overkomen op anderen?
Hoe kom je over?
Hoe je jezelf presenteert hangt af van de situatie. In een sollicitatie is dit anders dan bij een feestje.
Niet alleen wat je zegt, maar ook hoe je staat is belangrijk. Je stem en je gebaren kunnen je woorden versterken en verzwakken.

Jezelf presenteren is ook: laten zien wie je bent

Ook speelt zelfvertrouwen en zelfbewustzijn mee. Angsten overwinnen, zenuwen de baas worden. Durf jij jezelf niet zo goed te presenteren in bepaalde situaties?

Oefen en ervaar
Jouw leervraag staat centraal.
In deze training kan en mag je oefenen en ervaren.
Er komen verschillende punten van jezelf presenteren aan bod.
Voor iedereen een leuke leerervaring!

Door wie?

We hebben verschillende ervaren trainers en co-trainers. Coördinator-trainer Bianca van Raaij: “Er komen veel verschillende aspecten van presentatie en communicatie aan de orde. Het zijn alledaagse dingen die je meteen kunt toepassen. Mooi aan deze training is dat mensen in korte tijd stappen zetten. Mensen doen dingen die ze eerder niet zouden durven. En … ze helpen en stimuleren elkaar iedere keer weer. Dat maakt de training erg inspirerend en persoonlijk.”

Praktische informatie

Data voorjaar 2018:
Training 1: dinsdag 20 februari, 6 & 20 maart en 3 april 14.00 – 16.00 uur.
Training 2: woensdag 21 februari, 7 en 21 maart en 4 april 10.00 – 12.00 uur.
Waar: St. Jorisstraat 72, Nijmegen
Kosten: € 10,-
Info & aanmelding: Birgit van der Putten op b.vd.putten@zrcn.nl of bel (024) 751 11 20

feb
23
vr
Zelfregie: sterker worden in eigen keuzes maken @ ZRC Nijmegen
feb 23 @ 10:00 – 12:00

Tijdens de training Zelfregie: sterker worden in eigen keuzes maken onderzoek je wat zelfregie voor jou betekent. En: wat heb jij hiervoor nodig? Zelfregie gaat namelijk niet altijd om het ‘zelf doen’, maar om het zelf bepalen. De training is een training op maat. Je ontdekt of versterkt jouw kwaliteiten en bekijkt hoe je om kunt gaan met wat moeilijk is. Stapje voor stapje werk je aan je persoonlijke leerdoel. In de eerste bijeenkomst ontdek je jouw leerdoel voor deze training. Of misschien weet je het al, maar wordt dit doel aangescherpt. Daarna ontdek je waar jij gelukkig van wordt en waarvan niet.

Vervolgens gaan we in de tweede bijeenkomst dieper in op zelfregie. Wat is jouw ervaring hiermee? Welke kwaliteiten gebruik jij bij het vormgeven van jouw zelfregie? En welke valkuilen heb je en hoe kun je daarmee omgaan? Wat heb je nodig om jouw zelfregie te optimaliseren en welke hulpbronnen kun je daarbij inschakelen? Dit alles leidt tot een persoonlijk plan, dat jou versterkt in je kwaliteiten en het formuleren van je behoeften: kortom in het nemen van zelfregie. Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van inspirerende werkvormen.

Door wie?
De training wordt gegeven door Annemieke van der Gronden. Annemieke heeft ruime ervaring met het geven van trainingen: “Een eerste stap vooruit lijkt soms een enorme bergbeklimming. Het scheelt als je weet waar die eerste stap heen gaat; waar wil je naartoe? Ik vind het mooi om dit met elkaar te onderzoeken. Daarbij kun je veel hebben aan de ervaringen van andere cursisten. Je kunt elkaar inspireren en dat maakt dat doelen makkelijker behaald worden dan vooraf gedacht.”

Praktische informatie

Wanneer: vrijdag 9, 16 en 23 februari en 9 maart 2018
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Waar: St. Jorisstraat 72, Nijmegen
Kosten: € 10, –
Aanmelden: Aanmelding kan per mail: b.vd.putten@zrcn.nl of telefonisch 024 – 7511120

Buurttafel Limos10 @ De Kentering
feb 23 @ 18:00

U kunt elke week bij de Buurttafel Limos10 genieten van gastronomische hoogstandjes uit steeds weer een ander land. Zo kwamen de culinaire traktaties onlangs uit Suriname en Marokko. De kookploeg schiet om 16:00 uur uit de startblokken en rond 18:00 uur wordt de maaltijd voor u geserveerd. Als u zich niet telefonisch wilt opgeven, kunt u een mailtje sturen naar buurttafellimos10@gmail.com

Depressiegroep @ De Kentering
feb 23 @ 19:00

Deelnemers aan deze groep komen bij elkaar om te praten over depressie. Aan deelname gaat een intake-gesprek vooraf. Heeft u interesse? Stuur dan een mailtje naar info@depressievereniging.nl en vraag zo’n intake-gesprek aan.

feb
27
di
Patiogroep voor lotgenoten @ De Kentering
feb 27 @ 10:00 – 12:00

De Patiogroep is een lotgenotencontactgroep die wekelijks bij elkaar komt bij De Kentering. Wat ons verbindt is dat we allemaal een eigen leven leiden en een psychische kwetsbaarheid hebben maar vooral dat we behoefte hebben aan contact en gezelligheid.

Wij komen elke dinsdagmorgen van 10.00 tot ongeveer 12.00 uur bij elkaar. Gezamenlijk nemen wij de afgelopen week door en bespreken kort eventuele zaken die ons dwars zitten waarna we vervolgens – naar behoefte – een thema bespreken. Alles in een losse, gezellige open sfeer.

Heb je belangstelling en wil je een keer kennis maken met onze groep? Bel of mail naar de Kentering zodat zij je in contact kunnen brengen met ons. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

De Kentering, Limoslaan 10 in Nijmegen

Informatie via tel. 024-324 99 75 of ondersteuning@dekentering.info