Navigate / search

Campagne voor mensen met geldzorgen gestart

Iedereen kan te maken krijgen met geldzorgen in zijn leven. Bijvoorbeeld bij ziekte, arbeidsongeschiktheid of een echtscheiding. Veel mensen zoeken echter niet tijdig hulp als ze schulden krijgen, vaak uit schaamte. Met als gevolg dat financiële problemen steeds groter worden en boven je hoofd groeien.

Daarom is de gemeente Nijmegen op 21 oktober 2019 met een nieuwe campagne begonnen: “Geldzorgen? Samen komen we eruit”. Deze campagne is gericht op mensen met geldzorgen. De belangrijkste boodschap is dat je bent niet de enige met geldzorgen, en dat er ook vaak iets aan te doen valt, zeker in een vroeg stadium.

Wethouder van werk & inkomen Renske Helmer: “Uit onderzoek blijkt dat geldzorgen een zodanig grote impact op het leven van mensen hebben dat het steeds moeilijker wordt om de problemen op te lossen. Daarom willen we met deze campagne bereiken dat mensen veel eerder dan nu hulp zoeken; het wordt dan makkelijker om samen te werken aan een oplossing. We zien dat de meeste mensen te lang vinden dat ze hun financiële zorgen zelf moeten oplossen. Terwijl het veel stress en onrust kan voorkomen door er op tijd met iemand samen naar te kijken.”

Vanaf 21 oktober kunnen Nijmegenaren met financiële problemen vrijblijvend en laagdrempelig langskomen bij de gemeente om financieel advies te krijgen. De campagne loopt tot en met januari 2020, daarna volgt er een evaluatie.

Wilt u hulp krijgen? Kijk dan op deze site.

 

 

Geef een reactie

name*

email* (not published)

website