Navigate / search

Feestelijke oogstmaaltijd op 27 september bij De Kentering

Diverse tuiniers uit Hengstdal die bloemen, groenten, kruiden en fruit telen sluiten op vrijdag 27 september 2019 het oogstseizoen af met een feestelijke oogstmaaltijd op het grasveld van de plantenmarkt nabij De Kentering op Limoslaan 10. De vrijwillige medewerkers van tuin en buurttafel, maar ook alle wijkgenoten inclusief asielzoekers kunnen zo ervaren wat die tuinen opleveren aan groenten, fruit en ontmoeting en gezelligheid. De tuiniers werken hiervoor samen met de koks van Buurttafel Limos 10 die elke vrijdag een maaltijd koken voor wijkbewoners in de keuken van De Kentering.

Ze serveren u een vegetarische oogstmaaltijd in drie gangen met  muziek van Klezmore en buurtmuzikant Habib. Het menu mag er zijn:

  • Voorgerecht: zoete tomatensoep met verse dragon;
  • Hoofdgerecht: gele feestrijst met groentenstoofpot met bier en geroosterde rode biet met geitenkaas en nootjes en salade;
  • Nagerecht: havermoutcrumble met appel en peer.

Wanneer?  Vrijdag 27 september 2019 van 17.30- 20.30 uur op het grasveld naast De Kentering op het Limosterrein.

Waar? Aan lange tafels op het grasveld van de planten­markt achter De Kentering op Limoslaan 10. Bij slecht weer kunnen we gebruik maken van een bijgebouw van basisschool De Muze, de Parel (het gebouw met de pilaren tussen De Kentering en De Muze op Limoslaan 25).

Kosten? Door medewerking en subsidies van de gemeente, woningbouwcorporatie Gemeenschap/Woon­waarts en de provincie Gelderland kunnen we de maaltijd, de muziek en de zitplaatsen gratis aanbieden. Drank moet je wel betalen en we vragen je ook om een vrijwillige bijdrage en je mailadres om je te kunnen benaderen voor nadere wijkinformatie en medewerking.

Aanmelden? Om te zorgen dat we niet te weinig of te veel koken is het belangrijk dat we precies weten hoeveel mensen mee-eten. Daarom moet je persoonlijk aanmelden voor een of twee personen (van zaterdag 21 tot donderdag 26 september) met een bericht “oogstmaaltijd Vr27” naar buurttafellimos10@gmail.com.

Meewerken? Wil je niet alleen mee-eten, maar zou je ook wel willen helpen met snijden of koken, tafels uitzetten, opdienen en afwassen? Dan horen we dat graag. Meld je aan bij buurttafellimos10@gmail.com.  We maken in elk geval een zoete tomatensoep, maar ook groentengerechten met courgette, komkommer, walnoten, rode biet, sla en snijbiet.

 

Reacties

HelenGlype
Beantwoorden

Hallo.

Waar Kan Ik XEvil gratis downloaden op uw website?
Ik heb informatie van je steun. XEvil is echt het beste programma voor captcha oplossen, maar ik heb de nieuwste versie nodig.

Dankzij.

Geef een reactie

name*

email* (not published)

website