Navigate / search

Heeft u een complexe vraag over ondersteuning?

Het RPE (Regionaal Platform Ervaringskennis) is op zoek naar mensen, die te maken hebben met meerdere wetten. U kunt dan denken aan de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Zorgverzekeringswet, de Participatiewet of de Jeugdwet. Het RPE is erg geïnteresseerd in uw ervaringen. Op grond van uw ervaringen schrijven wij adviezen voor de desbetreffende gemeenten hoe zij de ondersteuning beter kunnen regelen.

maze-48698_640

Misschien heeft u door diverse beperkingen meerdere vormen van ondersteuning nodig. Het kan gaan om lichamelijke, psychische, verstandelijke beperkingen of een combinatie daarvan. U maakt bijvoorbeeld gebruik van vervoer en dagbesteding. Of u heeft een Persoons Gebonden Budget (PGB) op grond van meerdere wetten. Of u heeft hulp van de wijkverpleegkundige en huishoudelijke hulp. Of een jongere maakt eerst gebruik van jeugdhulp en maakt de overstap naar de Wmo.
Zit u in een dergelijke situatie, dan is het RPE erg geïnteresseerd in uw verhaal. Het RPE maakt adviezen, die gebaseerd zijn op ervaringen in de praktijk. Eerder hebben we adviezen geschreven over de dagbesteding en het keukentafelgesprek.  Uw verhaal is anoniem. Gemeenten weten dus niet wie wat heeft verteld. We willen ook kijken hoe onafhankelijke cliëntondersteuning voor deze doelgroep goed geregeld kan worden.

Help mee

Wilt u ons helpen om gemeenten goede tips en adviezen te geven, doe dan mee. Uw verhaal wordt dan opgetekend. Het is belangrijk dat u in één van de volgende gemeenten woont: Nijmegen, Wijchen, Heumen, Druten, Beuningen, berg en Dal, Mook en Middelaar. Dat is namelijk de regio, waarin het RPE werkt.
U kunt zich aanmelden tot half oktober 2016 bij evdploeg@online.nl.

Geef een reactie

name*

email* (not published)

website