Navigate / search

Inzet ervaringsdeskundigen door UWV Werkbedrijf voorlopig succes

Onlangs is er een evaluatie verschenen van de inzet van ervaringsdeskundigen door UWV Werkbedrijf Rijk van Nijmegen. Sinds een jaar zijn er bij het Werkbedrijf twee betaalde ervaringsdeskundigen actief, die mensen met een psychische kwetsbaarheid ondersteunen bij het vinden van een betaalde baan.

De voorlopige resultaten zijn positief te noemen. Cliënten van het Werkbedrijf beoordelen de dienstverlening van de ervaringsdeskundigen met gemiddeld een 8,5. Zij geven aan dat de gesprekken met de ervaringsdeskundigen laagdrempeliger en gelijkwaardiger zijn dan de gesprekken met reguliere medewerkers van UWV. Met name ervaren zij meer begrip en herkenning. Daarnaast zien cliënten de ervaringsdeskundigen als rolmodel: ook voor mensen met een psychische kwetsbaarheid is het blijkbaar mogelijk om een betaalde baan te hebben.

Niet alleen cliënten, maar ook professionals van UWV zien de ervaringsdeskundigen als een goede toevoeging. Door hen hebben zij bijvoorbeeld geleerd hoe ze gelijkwaardige gesprekken kunnen voeren met cliënten. Ook durven zij zich kwetsbaarder op te stellen, waardoor de onderlinge samenwerking en de dienstverlening ten aanzien van de cliënt is verbeterd.

Naar aanleiding van de evaluatie wil UWV de inzet van ervaringsdeskundigheid verder onderzoeken. Een van de ideeën is om te onderzoeken of ervaringsdeskundigen ook bij WW-dienstverlening kunnen worden ingezet. Daarnaast wil UWV over een langere periode – van drie tot vier jaar – evalueren wat de voordelen en knelpunten zijn bij het inzetten van ervaringsdeskundigen.

 

Reacties

Daniel
Beantwoorden

Het inzetten van ervaringsdeskundigen zit helaas nog in de kinderschoenen maar zou zeker een grote meerwaarde zijn.
Het werken met ervaringsdeskundige/ervaringswerkers hoe ikzelf liever genoemd wordt vereist wel een cultuuromslag bij de zorg- en hulpverleners…
Dat kost tijd, vergt inspanning en vereist helderheid over rollen, taken en verantwoordelijkheden, zonder daarbij de eigenheid van ervaringswerkers uit het oog te verliezen.

Geef een reactie

name*

email* (not published)

website