Navigate / search

Landelijke Dag VMDB op 16 december 2017

Voor wie het nog niet wist: de VMDB is de Vereniging voor Manisch-Depressieven en Betrokkenen. Op 16 december 2017 viert deze organisatie haar 30e verjaardag. Dit wordt gevierd met een feestelijk programma. Na een lekker kopje koffie of thee kun je kennismaken met andere mensen uit jouw regio en te weten komen welke activiteiten de VMDB op lokaal en regionaal niveau aanbiedt. Voorzitter Henk Mathijsen geeft het startsein voor het officiële programmagedeelte. Het huidige thema van de VMDB is maatschappelijke participatie. In dit kader geeft Dick Houtzager, lid van het College voor de Rechten van de Mens, een lezing over de betekenis van het VN-verdrag voor rechten van mensen met een beperking. Dit verdrag is in 2016 door Nederland geratificeerd. Dit moet leiden tot grotere maatschappelijke inclusie (insluiting achtergestelde groepen op basis van gelijkwaardige rechten en plichten). Na aandacht voor de diverse activiteiten van de VMDB is er dan een bijzondere Vlaamse theatervoorstelling: Kortsluiting in mijn hoofd door Brenda Froyen en Stefaan Baeten. Deze werpt licht op de psychiatrie van vroeger en nu – of is het een dialoog tussen patiënt en hulpverlener?

Praktische informatie:

Datum: 16 december 2017

Locatie: Theater De Musketon, Hondsrug 19, 3524 BP Utrecht

Aanmelden: Via dit aanmeldingsformulier. Waarom: dit helpt ons bij de organisatie van deze dag (catering, ruimte in zaal). Wij verzoeken ook alle vrijwilligers om zich via dit formulier aan te melden. Let op: vol is vol!

Kosten: Deze dag is gratis. Wij stellen een vrijwillige bijdrage ter gelegenheid van dit jubileum op prijs. Hiervoor staat op 16 december een collectebus klaar.

Geef een reactie

name*

email* (not published)

website