Navigate / search

NVA autismecongres op 15 november 2019

Op 15 november 2019 vindt het jaarlijkse autismecongres van de NVA (Nederlandse Vereniging voor Autisme) weer plaats. Er is voor een gevarieerd programma gezorgd met uiteenlopende sprekers. Dit jaar is het hoofdthema “Werken aan perspectief”.

Zoals voorgaande jaren is er dit keer ook weer een informatiemarkt. Nieuw dit jaar zijn het Autismecafé, workshops, signeersessies, films en theater. Een ander nieuw element is dat bezoekers een groot deel van het middagprogramma zelf kunnen samenstellen.

Het plenaire programma ziet er als volgt uit:

Plenaire zaal:

09.30 uur Welkom
09.45 UWV en Autisme – Tof Thissen (Algemeen directeur UWV WERKbedrijf) en Thijs van der Rol (Ervaringsdeskundig trainer en adviseur, autisme ambassadeur, bestuurskundige)
10.30 Van onderwijs naar werk – Dr. Jeanet Landsman (Senior onderzoeker UMCG) + Douwe Wilts (Student Nederlands) (+ paneldiscussie)
11.15 Einde plenair ochtend deel

11-15-14.15 Keuzeprogramma: exposanten, workshops, films etc.

14.15 Welkom
14.20 Goede dagbesteding voor mensen met autisme en een verstandelijke beperking: verhalen uit de praktijk – Saskia Barfuss (Adviseur Moeilijk Verstaanbaar Gedrag bij Sherpa) en Astrid de Wit (Orthopedagoog bij Sherpa)
14.50 Ondernemen(d) met autisme – Marijn Bon (Webredacteur en auteur)
15.15 Paneldiscussie over ‘passend’ versus ‘inclusief’ onderwijs – verschillende gasten uit het onderwijs
16.05 Cabaret – Cabaretier Fabian Fransiscus over relaties en werk
16.35 Afsluiting
16.45 Einde

Het autismecongres wordt gehouden in het Beatrixtheater in Utrecht. Voor meer informatie over aanmelden zie deze website.

Geef een reactie

name*

email* (not published)

website