Navigate / search

Training shared reading-facilitator

In september 2019 geeft Nynke Mulder 8 mensen gratis een opleiding tot shared reading-facilitator, in Arnhem en omgeving. Op haar website legt ze uit: “Literatuur lijkt soms zo ontoegankelijk, maar niets is minder waar. Binnen shared reading, samen lezen, ‘kraken’ we literatuur. Niet door op zoek te gaan naar wat de auteur bedoelde, maar door zelf onze betekenis en invulling te geven aan de tekst. Bij shared reading lezen we stukken literatuur, hardop, samen. We gaan in alle rust op zoek naar betekenis. Door middel van shared reading raak je in gesprek over allerlei, soms lastige, onderwerpen. Maar de tekst blijft de rode draad en onze bron van inspiratie.”

Over deze specifieke training: “Deze training is bedoeld voor mensen die als vrijwilliger werken in en om Arnhem. Vrijwilligers bij organisaties die zich inzetten voor kwetsbare burgers. Mensen die de training hebben gevolgd, kunnen hierna ook shared reading-groepen begeleiden. Na de training zorg ik bovendien voor ondersteuning in de vorm van een terugkomdag en intervisie. Ik ben ervan overtuigd dat shared reading, samen lezen, verbindt. Samen lezen laat mensen elkaar ontmoeten, waardoor verbindingen in de wijk worden gelegd en verstevigd en vooroordelen verminderen”, aldus Nynke.

Wil je meer weten? Neem dan gerust contact op met Nynke en hou www.deblauwvogel.com en Facebook in de gaten.

Er is beperkt plek, dus wees er snel bij!

Data:

De training is op 25, 26 en 27 september (locatie volgt).

Aanmelden kan via deblauwvogel@gmail.com. Je ontvangt dan een aanmeldformulier. Aanmelden gaat op volgorde van binnenkomst. Er is plek voor 8 personen.

 

 

Geef een reactie

name*

email* (not published)

website