Navigate / search

UNIT Academie bestaat 12,5 jaar

De UNIT Academie organiseert van 9 februari t/m 24 mei 2020 een tentoonstelling in Museum Het Valkhof ter gelegenheid van haar 12,5 jarig bestaan. De UNIT Academie is een kunstatelier dat jongeren met autisme een plek biedt om zich voor te bereiden op de kunstacademie en zich te ontwikkelen tot professioneel kunstenaar. Er worden verschillende beeldende disciplines beoefend, waaronder schilderkunst, fotografie, strip en animatie.

De tentoonstelling zal het werk laten zien van 30 (voormalige) deelnemers aan de UNIT Academie en huidige studenten. Voor het grote publiek biedt de tentoonstelling een mooie gelegenheid om kennis te maken met de creatieve vaardigheden van deze talentvolle groep.

De tentoonstelling zal geopend worden door kunstenares Marlene Dumas. Zij ondersteunt het atelier van de UNIT Academie al sinds 2012 en draagt de deelnemers een warm hart toe. Met veel plezier zal zij de jubileum tentoonstelling ‘Uitzonderlijk uniek’ openen op 9 februari 2020 voor de exposanten en andere genodigden. Zowel de (oud)deelnemers van de UNIT Academie als Museum Het Valkhof zien dat als een grote eer.

Geef een reactie

name*

email* (not published)

website