Doe mee: groot onderzoek verrekening inkomsten

‘Ik ben gaan werken en nu kan ik mijn huur niet betalen’. Of: ‘Werken moet lonen. Nou bij mij niet: ik kom sinds ik werk elke maand ongeveer 100 euro tekort.’ Veel mensen die vanuit een uitkering gaan werken, krijgen hiermee te maken. Het loon wordt aangevuld en dat heet dan ‘inkomensondersteuning’.

Alleen pakt dat voor veel mensen (met een arbeidsbeperking) slechter uit dan alleen leven van een uitkering. De Landelijke Cliëntenraad (LCR) vindt dit een belangrijk onderwerp. Werken moet inderdaad lonen. En mensen moeten daardoor zeker niet in de financiële problemen komen.

Om inzicht te krijgen in hoeveel mensen deze problemen ervaren is nu een groot onderzoek gestart.
We hebben hier jouw hulp bij nodig!

Doe mee!

Ben of ken jij iemand met een uitkering en een arbeidsbeperking? Doe mee! Het maakt niet uit of je wel of geen werk hebt. Deelname is anoniem en kost maximaal 10 minuten van je tijd.

Wil je deze oproep ook doorsturen aan anderen? Dat is belangrijk, want we hebben minstens 1.000 mensen nodig om een verschil te kunnen maken!

Bezoek de volgende URL om de vragenlijst in te vullen:
de vragenlijst naar verrekening van inkomsten (loon en inkomensondersteuning)

Dank u wel!

De Landelijke Cliëntenraad (LCR) is officieel gesprekspartner van de landelijke overheid. De LCR is een overlegorgaan voor landelijke cliëntenorganisaties en cliëntenraden. Deze organisaties en cliëntenraden treden bij beleidsontwikkeling op namens pensioen- en uitkeringsgerechtigden, mensen met een handicap of chronische ziekte.

Reageer op dit artikel

avatar
Scroll to Top