Eindelijk behandeling voor 27-jarige Charlotte Bouwman

Charlotte Bouwman, die de afgelopen maanden protesteerde tegen de wachtlijsten in de ggz, heeft eindelijk behandeling gekregen. Daarmee heeft ze meer dan 1000 dagen op een wachtlijst gestaan. 

De 27-jarige Charlotte kampt met suïcidale gedachten en heeft al jaren een complexe psychische aandoening. Ze was de afgelopen maanden regelmatig in het nieuws, met name omdat ze samen met haar hond dagelijks demonstreerde bij het Ministerie van Volksgezondheid. Met deze actie probeerde ze aandacht te vragen voor het probleem van wachtlijsten in de ggz. Veel media pikten deze actie op. Charlotte kreeg zelf dagelijks gezelschap van lotgenoten die ook op behandeling wachten.

Dankzij de protestactie staat het probleem van wachtlijsten nu meer op de agenda van politieke partijen. Zo willen de partijen in het kabinet dat er een plan wordt gemaakt om meer aanbod te creëren in de tweedelijns ggz.

Daarnaast heeft Charlotte meegewerkt aan een manifest en petitie voor betere jeugdzorg en ggz: Lijm de Zorg. Die petitie is inmiddels ruim 70.000 keer ondertekend.

Reageer op dit artikel

avatar
Scroll to Top