Feestelijk onthaal sponsorlopers bij De Kentering

Op vrijdag 24 juli 2020 werden de wandelaars Lonneke en haar vader Harm van Vugt feestelijk onthaald bij De Kentering na een lange wandeltocht (33 km) vanuit het Limburgse Afferden. Een alternatieve Vierdaagse-intocht. Anders hadden ze de ‘echte’ Vierdaagse gelopen voor De Kentering (4x 50 km). Zus/dochter Lieke van Vugt licht toe:“Het idee van de sponsorloop kwam van hen samen. Ze zijn in Nijmegen op zoek gegaan naar organisaties die zich inzetten voor mensen met psychische problemen (ik heb ze hierbij een beetje geholpen omdat ik zelf veel cliënteninitiatieven ken). Ze wilden specifiek een organisatie voor mensen met een psychische kwetsbaarheid omdat mijn oudste zus en ik allebei psychische problemen hebben/hadden en mijn oudste zus in 2018 hieraan is overleden. Uiteindelijk hebben ze voor De Kentering gekozen.”

Applaus

De weergoden waren Lonneke en Harm niet onverdeeld gunstig gezind, maar gelukkig was het droog toen ze begeleid door applaus en toejuichingen door de erehaag van supporters bij het T-Huis liepen. De inwendige mens werd verwend: de vele aanwezigen, ongeveer 35 man/vrouw sterk, konden eerst genieten van appeltaart en chocoladecake bij de koffie en later werden ze getrakteerd op exquise borrelhapjes, zoals gevulde eieren, stokjes met cherrytomaatjes en mozarella en andere lekkernijen. Mariëtte van der Zwet, medewerkster van De Kentering, is dan ook tevreden: “Er was een goede opkomst, een leuke sfeer, een mooie opbrengst en lekker eten. Het zag er gezellig uit met al die hapjes. De lopers leken moe maar voldaan.”

Sponsorloper Lonneke vertelt: “De wandeltocht ging goed, we hebben veel door de bossen gelopen en kunnen genieten van de natuur (mooie uitzichten en reeën gezien in de ochtend). Wel had ik al snel een paar blaren maar met wat blarenpleisters erop was dit ook goed te doen. De wandeltocht heeft in totaal 8,5 uur geduurd.”

Blij verrast

Lonneke en haar vader hebben maar liefst 3661 euro opgehaald met dank aan 131 donateurs. Over het onthaal bij De Kentering zegt Lonneke: “We waren natuurlijk superblij verrast met de ontvangst. We wisten inmiddels dat er iets zou zijn bij De Kentering, maar dat we verrast zouden worden door familie, vrienden en medewerkers van De Kentering hadden we niet zien aankomen. We zijn er ook heel dankbaar voor. We vonden het een hele fijne, mooie dag!”

Reageer op dit artikel

avatar
Scroll to Top