Lotgenotencontact via beeldbellen

Plusminus introduceert lotgenotencontact via beeldbellen. Zo kunnen bestaande contacten en groepen blijvend contact houden met elkaar en kunnen nieuwe groepen ontstaan. Hoewel beeldbellen natuurlijk niet hetzelfde is als elkaar in het echt ontmoeten, is het wel een kans en een aanvulling. Mogelijk is het na de coronacrisis een optie voor mensen die moeite hebben met reizen, snel vermoeid zijn en/of altijd al met een verlaagde immuniteit te kampen hebben.

In een lotgenotengroep heb je direct contact met mensen met een bipolaire stoornis en/of hun naasten. Er wordt gesproken over bijvoorbeeld: omgaan met werk, partner en familie, geld, vriendschap en het weer opbouwen van een een sociaal netwerk en integreren in de maatschappij.

Bij voldoende belangstelling start Plusminus binnenkort met de groepen: Lotgenoten, Naasten en Young (18-35 jaar). Er kunnen maximaal 6 mensen (inclusief de gespreksbegeleider) per groep deelnemen. Samen met de gespreksbegeleider wordt van tevoren afgesproken hoe vaak en en onder welke voorwaarden de digitale ontmoeting zal plaatsvinden. Privacy, veiligheid en integriteit zijn daarbij belangrijk.

Interesse? Stuur dan een emailtje aan Natalie Spaans via het volgende adres
waarin je wat vertelt over jezelf en in welke groep je geïnteresseerd bent.

Reageer op dit artikel

avatar
Scroll to Top