12 oktober: Virtuele bijeenkomst Rivierenland over ervaringsdeskundigheid

Aanstaande maandag 12 oktober vindt een virtuele bijeenkomst plaats voor cliënten, ervaringsdeskundigen en professionals die werkzaam zijn in Nijmegen Rivierenland. Het thema is: Ervaringsdeskundigheid, wat kun je ervan verwachten, wat kun je ermee en hoe kun je het goed inzetten?  

De virtuele bijeenkomst is een vervolg op een eerdere werklunch die in 2019 in Tiel werd georganiseerd. Het thema destijds was: hoe word ik een ‘herstelvriendelijke gemeente’? De 25 deelnemers werden toen verdeeld in Appels (gemeente, zorg, welzijn: de ‘systeemwereld’) en Peren (naar peers, dat wil zeggen gelijken, ervaringsgenoten als cliënt en familieleden/naasten: de ‘leefwereld’). Die levendige uitwisseling krijgt maandag 12 oktober een digitaal vervolg. 

Er zullen drie casussen worden behandeld. De eerste casus heet ‘werkkans mislukt’ en gaat over iemand die graag aan de slag wilde als ervaringsdeskundige, maar daarvoor geen toestemming kreeg van UWV. 

De tweede casus gaat over een stuurgroep die inbreng zocht van ervaringsdeskundigen, maar te maken kreeg met tegenvallende input en mensen die niet kwamen opdagen.

De laatste casus gaat over de vraag of ervaringsdeskundigen die in de ggz werkzaam willen zijn, per se hbo’ers moeten zijn. Of is een andere opleiding ook voldoende?  

Later zal er een verslag verschijnen van de bijeenkomst, zodat ook niet-genodigden achteraf kunnen lezen wat er besproken is. 

Reageer op dit artikel

avatar
Scroll to Top