4 november: Dag van de Cliëntondersteuning

Vandaag, vrijdag 4 november, is het voor het eerst de Dag van de Cliëntondersteuning. Een dag om speciale aandacht te vragen voor het werk van cliëntondersteuners.

Cliëntondersteuning, wat is dat? Een vraag die helaas nog te vaak wordt gesteld. En niet alleen door de mensen die de hulp hard nodig hebben. Slechts iets meer dan de helft van de professionals die mensen op cliëntondersteuning kunnen wijzen, zoals huisartsen en wijkverpleegkundigen, zijn ermee bekend.

Daarom juichen wij het initiatief van BCMB, de beroepsvereniging van cliëntondersteuners, toe om 4 november uit te roepen tot de Dag van de Cliëntondersteuning. Sterker nog, wij gooien er nog schepje bovenop en zullen de hele maand november extra aandacht vragen voor cliëntondersteuning. Er staan namelijk nog veel teveel kwetsbare mensen onnodig langs de kant, omdat zij niet weten dat er cliëntondersteuners zijn die hen kunnen helpen bij het regelen van passende zorg en ondersteuning.  

Houd daarom onze sociale media kanalen in de gaten voor mooie en waardevolle verhalen, die het belang van cliëntondersteuning laten zien!

Reageer op dit artikel

Scroll to Top