Bezoek de online tentoonstelling “Kwetsbaarheid en kracht”

Onlangs is een online tentoonstelling geopend waarin zwart-wit portretten te zien zijn van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Ieder portret bevat ook een (anoniem) interview, afgenomen door schrijver Arnon Grunberg. In de interviews worden de kracht en kwetsbaarheid getoond van mensen met een psychische aandoening.

Het doel van het project is om te streven naar een inclusieve samenleving, waarin de vooroordelen rondom psychische aandoeningen worden bestreden. Op de website van de tentoonstelling valt te lezen:

“Als samenleving zouden we inclusiever moeten zijn en de stigma’s rondom psychische kwetsbaarheid aanpakken en laten verdwijnen. Ieder mens is in zekere zin kwetsbaar en dus begint het bij het loslaten van het idee dat er een verschil is tussen een groep die kwetsbaar is en een groep die dat niet is.”

Vanaf 5 januari zijn de eerste portretten te zien op de website van Museum van de Geest. Zie deze link. Vanaf mei 2021 zijn de portretten te zien in het gemeentehuis van Utrecht, en later in Rotterdam en de Stopera in Amsterdam.

Reageer op dit artikel

avatar
Scroll to Top