Navigate / search

Cursus Omgaan met borderline voor familie en naastbetrokkenen

Wegens grote belangstelling organiseert Indigo in Nijmegen een extra cursus Omgaan met borderline voor familieleden en naastbetrokkenen van mensen met deze stoornis uit de regio Nijmegen. Voor hen is het niet altijd gemakkelijk om te gaan met het gedrag van deze persoon. Dit kan hen uitgeput maken. Ook kunnen de betrokkenen behoefte hebben aan meer kennis over borderline. Doel is de cursisten de balans te laten vinden tussen betrokkenheid en afstand, tussen zorgen voor de ander en zorgen voor zichzelf.

In elke bijeenkomst wordt een specifiek onderwerp behandeld, bijvoorbeeld:
– Hoe ga ik met mijn grenzen om?
– Hoe ga ik om met ‘moeilijk’ gedrag, met zelfverwonding en met suïcidaliteit?
– Hoe voorkom ik dat situaties uit de hand lopen?
– Hoe ga ik om met de hulpverlening?
– Hoe kan ik mijn eigen leven blijven leiden en hoe organiseer ik steun voor mezelf?
De concrete situaties en ervaringen die de deelnemers inbrengen, worden benut. Soms krijgt u huiswerkopdrachten die in een volgende bijeenkomst worden besproken.

Data en tijden:
Start op vrijdag 26 oktober 2018
10.00 – 12.00 u.
Overige data zijn de vrijdagen daaropvolgend:
2, 9, 16, 23 en 30 november, 7 en 14 december.

Locatie:
Indigo Nijmegen
Nijmeegsebaan 61
6525 DX Nijmegen

Kosten:
€ 30,-

Informatie en aanmelden:
info@indigogelderland.nl
telefoon 026-3124483
Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

 

Geef een reactie

name*

email* (not published)

website