Navigate / search

Expositie Gek van Kunst

Van 27 maart tot en met 26 april 2020 vindt de expositie “Gek van Kunst” plaats in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis in de Mariënburgkapel in Nijmegen. Gek van Kunst zet 37 kunstenaars met een psychische kwetsbaarheid in de schijnwerpers. Er zullen verschillende kunstvormen te zien zijn: schilderijen, (pen)tekeningen, gravures, foto’s en ruimtelijke objecten.

De tentoonstelling is al meer dan een jaar in voorbereiding. Een groep van bijna dertig mensen is – in nauwe samenwerking met de deelnemende kunstenaars – bezig met verschillende werkzaamheden, zoals het selecteren van geschikte kunstwerken, het fotograferen van de kunstenaars en hun werken, en het zoeken naar een geschikte locatie voor de expositie.

Er werden meer dan 100 Nijmeegse kunstenaars met een psychische kwetsbaarheid benaderd om werk aan te leveren. Een speciaal aangestelde kunstcommissie beoordeelde ruim 80 werken van 37 kunstenaars. Het opgestuurde werk bleek heel divers te zijn: van schilderkunst tot en met gravures en pentekeningen, en van computerkunst tot ruimtelijke objecten.

Voor veel deelnemende kunstenaars is kunst maken niet alleen een creatieve uitlaatklep, maar ook een essentieel onderdeel van het herstelproces. Kunst maken zorgt niet alleen voor dagelijkse structuur, maar draagt ook bij aan meer zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Voor meer informatie over de tentoonstelling zie de website van Gek van Kunst. Het is ook mogelijk om via de website geld te doneren aan de expositie.

Geef een reactie

name*

email* (not published)

website