Navigate / search

Vrijwilligster van De Kentering loopt 4Daagse

 

Wandelen als middel om te herstellen van een psychische ziekte. Stefanie Nomden weet er alles van. 10 jaar lang was ze opgenomen bij de ggz, lag ze alleen maar op de bank en voelde zich zwaar depressief. Ze kon niet meer. Totdat ze besefte dat ze twee dingen kon doen: het bijltje erbij neergooien of haar boosheid omzetten in kracht. Ze koos voor het laatste, en ze ontdekte dat wandelen de manier was om de draad weer op te pakken. Maar in het begin kostte het moeite. “Naar de supermarkt lopen was al een overwinning” vertelt ze. Maar het ging steeds beter. Uiteindelijk had ze zelfs zoveel vertrouwen dat ze meedeed aan de 4Daagse. De eerste keer dat ze hem uitliep was “erg emotioneel”. “Je voelt je er weer bij horen” vertelt Stefanie. Afgelopen keer deed Stefanie weer mee aan de 4Daagse, en weer met succes. Tv Gelderland heeft haar geïnterviewd. Het interview is te zien bij het 4Daagse journaal van 16 juli, het begint om 11:33. Zie http://www.youtube.com/watch?v=Od1fZkku8_8&list=PLmn2uX3yA-FfN1DoceNXkrYoYbu0vlbD9&index=58 Stefanie gefeliciteerd!

 

 

Reacties

Anoniem persoontje
Beantwoorden

Beste Stefanie,

Respect voor wat je hebt overwonnen! Je hebt een zeer zware lange periode overwonnen door kracht te vinden in jezelf! Die kracht brengt je enorm veel rijkdom. Geniet van die momenten en je gaat het leven met passie voor het wandelen vullen. Ik lees enkel wat hierboven staat en heb je Vierdaagse filmpje aanschouwd. Het moet een bijzondere levenservaring voor je zijn. Je bent een voorbeeld voor anderen en ik hoop dat je een inspiratiebron mag zijn voor anderen die eenzelfde worsteling ervaren/ hebben ervaren.
Ikzelf ben enorm rijker geworden door mijzelf beter te begrijpen als het gaat om autisme. Ik heb veel overwonnen en ben nu zelf deskundig, ook qua beroep.
Ooit geboren en getogen in het grootste dorp op de Veluwe. Een jeugd met veel moeilijke drempels, onbegrip en onvermogen. Nu weet ik wel beter!
De beperking is een meerwaarde geworden!
Geniet en ervaar het leven als mooi!

Een anoniem persoontje uit dat grote dorp.

Geef een reactie

name*

email* (not published)

website