De MIND Poëziewedstrijd 2020 – Heb je dichterlijke aanleg?

Hou je van gedichten lezen of schrijf je zelf weleens poëzie? En durf je het aan om met je talent naar buiten te treden? Doe dan mee aan de Poëziewedstrijd van MIND!
Twee jaar geleden organiseerde MIND voor het eerst een poëziewedstrijd. Omdat MIND toen zoveel mooie en creatieve gedichten kreeg opgestuurd, hebben ze besloten om in 2020 weer een wedstrijd te organiseren. Dit jaar staan de thema’s ‘kracht’ en ‘kwetsbaarheid’ centraal. Omdat MIND creatieve geesten graag de gelegenheid wil geven om hun talent te etaleren, roepen ze alle (amateur)dichters op om een bijdrage te sturen.

Voorwaarden voor deelname

 • Leeftijd maakt niets uit, of je nu 10 of 100 jaar bent.
 • De thema’s zijn ‘kwetsbaarheid’ en ‘kracht’, in de breedste zin van het woord. Je kunt een gedicht schrijven over je eigen kwetsbaarheid of kracht, maar ook die van een naaste. Ook kun je dichten over waar je kracht uit haalt, of over hoe je de weg naar herstel hebt gevonden. Je mag dit helemaal zelf weten. De woorden ‘kwetsbaarheid’ en ‘kracht’ hoeven niet letterlijk in de titel of het gedicht zelf te staan, zolang de inhoud van je gedicht maar een duidelijke link naar één of twee van de thema’s heeft.
 • Per deelnemer mogen maximaal twee gedichten worden opgestuurd. De maximale lengte van ieder gedicht is 30 regels (inclusief witregels) en exclusief titel. Je moet het uiteraard zelf geschreven hebben en de gedichten mogen niet eerder zijn ingestuurd voor andere wedstrijden of ergens anders gepubliceerd zijn.
 • De gedichten moeten in het Nederlands zijn geschreven.
 • Inzenden kan tot 1 juni 2020, uitsluitend per mail
 • Het gedicht moet in een Word-bestand staan (geen pdf). Zet in de linker bovenhoek de volgende gegevens:

  Voornaam en achternaam deelnemer
  Ben je zelf patiënt/cliënt of ben je een naaste/familielid?
  Woonplaats
  E-mailadres
  Leeftijd (niet verplicht)
De winnaar krijgt de MIND Poëzie-award en mag samen met de andere genomineerden optreden tijdens de prijsuitreiking.

Reageer op dit artikel

avatar
Scroll to Top