Deel je verhaal in de voorlichtingscampagne #oogvoorelkaar

De gemeenten in de regio Gelderland-Zuid zijn in het voorjaar van 2020 gestart met het project  #oogvoorelkaar. In dit project delen ze portretten van mensen met een bijzonder verhaal. Een verhaal dat gaat over leven met psychische klachten, beperking, aandoening of met een ziekte. En het gaat ook over hoe belangrijk de mensen om je heen zijn en hoe je ondanks je situatie tóch doorgaat.

Wil jij je verhaal delen?

De gemeente Nijmegen zoekt mensen die hun verhaal willen vertellen en anderen met hun verhaal willen enthousiasmeren en stimuleren. 

Wil je je verhaal vertellen, bijvoorbeeld hoe je in je werk en/of leefomgeving omgaat met psychische kwetsbaarheid (zoals een bipolaire stoornis, angststoornis of autisme) of een niet-aangeboren hersenafwijking, gezichts- of gehoorbeperking, of een verstandelijke beperking? Sta je alleen of voel je juist de steun van je omgeving? Deze vragen kunnen aan bod komen in een interview. 

 

Hoe werkt het? 

Je ontvangt een uitnodiging voor een interview.  Dat interview kun je eventueel samendoen met iemand die belangrijk voor je is. Met je toestemming wordt een foto van jou bij dit interview geplaatst.

Communicatiebureau Gloed interviewt je en maakt de foto. Dit bureau heeft ook in de eerste ronde mooie interviews gemaakt. Gloed stuurt 2 weken voor het interview de vragen naar je toe. De antwoorden hoef je niet voor te bereiden. Na het interview stuurt bureau Gloed je de tekst toe en kun je hierop nog reageren. Wil je bepaalde zinnen er liever niet in hebben, dan gebruiken we die niet. De foto krijg je ook direct na het interview te zien. 

 

Alleen met jouw toestemming

De verhalen worden gepubliceerd in wijkbladen, de gemeentelijke nieuwsbrief, de gemeentepagina van De Brug en op de website van de gemeente. Maar alleen met jouw toestemming. Als je meedoet, zet je een handtekening onder een verklaring. Daarmee geef je toestemming voor publicaties vanuit #oogvoorelkaar. 

 

Wanneer?

Communicatiebureau Gloed neemt contact met je op om een afspraak te plannen. De afspraak duurt maximaal 1 uur. Het geschreven interview heeft een omvang van maximaal 500 woorden. De interviews staan gepland voor januari en/of februari 2021.

 

Wat bieden we je?

Als je meedoet, ontvang je je foto en een cadeaubon van € 50,-

Heb je nog vragen? Stuur  dan een mail naar Claudine Brand: of bel 06 – 52 78 08 82. 

Reageer op dit artikel

avatar
Scroll to Top