Toneeltraining voor zelfreflectie en persoonlijke groei

Een unieke combinatie van een herstel-dramawerkgroep en toneeloefeningen gericht op je persoonlijke groei. Benut de kracht van toneel voor zelfreflectie in je herstelproces.

Deze toneeltraining/cursus werkt met toneeloefeningen en improvisatie gericht op persoonlijke ontwikkeling. Actief rollenspel & feedback, theateroefeningen en ludieke improvisaties helpen om je persoonlijke ontwikkeling en zelfreflectie te bevorderen. Je leert onder andere hoe je met bepaalde toneeloefeningen beter de kracht van jouw eigen emoties kunt gebruiken in het dagelijkse leven. Zo leer je zelfvertrouwen te ontwikkelen in relaties, het oplossen van conflicten, begeleiding, activiteiten voor groepen, gastlessen geven, spreken in het openbaar, enzovoorts.

Deze toneeltraining/cursus is bedoeld voor mensen die al actief bezig zijn met hun herstelproces.

Vanwege corona biedt de cursus plaats aan maximaal 6 deelnemers en houdt deze zich aan de regel van anderhalve meter afstand. De cursus is gratis.

De doorlopende training (twee à drie keer per maand) start op 15 februari 2021 (14.00 tot 16.45 uur) bij De Kentering, Limoslaan 10, 6523 RZ Nijmegen. Vanwege een verlenging van de lockdown kan deze datum verplaatst worden. Neem contact op voor meer informatie.

Trainer: Marc Klinkhamer.

De toegevoegde waarde van drama
Drama kan een prachtig ontwikkelingsinstrument zijn. Toneelactiviteiten, waarmee men zich op een andere plek, op een ander moment, in een andere huid kan wanen, kunnen heel bevrijdend zijn. Een van de manieren om te blijven groeien, te ontwikkelen en niet te verstarren, is bewust spelen met je gevoelens. Drama-oefeningen zijn belangrijk om greep te kunnen houden op onze omgeving, problemen op te lossen en weerbaar te blijven. Ze bieden de mogelijkheid om een spelwerkelijkheid te creëren die je ‘levensscenario’ sterk kan verlichten en versoepelen.

Ontwikkelingsinstrumenten en communicatiemiddelen
Diverse ontwikkelingsinstrumenten en communicatiemiddelen uit het boek van Marc Klinkhamer (Animer un groupe de parole) zijn bij deze cursus in gebruik:

– groepsimprovisatie;
– drama-driehoek;
– bewuste en verbindende communicatie (communication consciente et bienveillante);
– OAK Progress (groupe de parole et partage);
– actief toneel gericht op veerkracht (théatre & résilience de la Ligue Vie & Santé);
– open focus (Ecoute ouverte).

Voor informatie en inschrijving:
of tel. 024-356 22 70.

Datum

15 feb 2021
Expired!

Tijd

14:00 - 16:45

Kosten

Gratis
De Kentering

Locatie

De Kentering
Limoslaan 10

Organisator

Marc Klinkhamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top