GEK in de KLAS genomineerd voor Douglas Bennett Award

Goed nieuws! Ervaringsdeskundige Laura Liebregt (foto)  van De Kentering is met haar voorlichtingsproject GEK in de KLAS genomineerd voor de Douglas Bennett Award van kenniscentrum Phrenos. 

Dat is een landelijke prijs – bestaande uit een kunstwerk, een oorkonde en een geldbedrag – voor initiatieven rondom het herstel van mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Laura vertelt: “Wij zijn natuurlijk enorm vereerd dat we tot de laatste drie gekomen zijn! Een heel compliment voor onze achterban en vrijwilligers om genomineerd te worden voor een landelijke prijs. Wij willen dan ook iedereen bedanken die ons door de jaren heen een warm hart heeft toegedragen.”

De andere genomineerden voor de award zijn: Enik Recovery College (ERC) en TUNE IN. ERC is een herstelacademie te Utrecht, een leeromgeving en ontmoetingsplek voor mensen die persoonlijk ervaring hebben met ontwrichting door een psychische kwetsbaarheid of verslaving, en die willen werken aan hun persoonlijk en maatschappelijk herstel. Dit doen ze samen met ‘peers’, mensen met ervaring hebben met psychiatrie en/of verslaving.

Lister (een Utrechtse organisatie die mensen met psychiatrische en/of verslavingsproblematiek begeleidt) werkt samen met TivoliVredenburg in het muziekproject TUNE IN. Dit bestaat uit een reeks van 8 workshops waarin deelnemers samen muziek maken. Er wordt onder andere gewerkt met gedirigeerd improviseren en improviserend componeren. Zo ontstaan er kleine korte muzikale werken met diverse instrumenten. TUNE IN is er voor mensen met een ernstige psychisch kwetsbaarheid voor wie muziek een middel is om te bouwen aan herstel.

Donderdag 18 november 2021 geeft elke genomineerde een presentatie op de studiedag ‘Ik doe mee, ik hoor erbij’, waarna het bestuur van Phrenos aan een van de genomineerden de prijs toekent.

Update: Enik Recovery College heeft de Douglas Bennett Award in de wacht gesleept. GEK in de KLAS blijft blij met de nominatie.

 

 

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Dave Recent comment authors
Dave
Dave

En wie heeft gewonnen?

Scroll to Top