Huidige coronamaatregelingen – hulp en initiatieven in de stad Nijmegen

De gemeente Nijmegen heeft op haar website een overzicht gemaakt van hulp en initiatieven voor inwoners tijdens de coronacrisis. Lokaal en regionaal zijn er verschillende vormen van ondersteuning beschikbaar om mensen te helpen deze periode door te komen.

Allereerst bevat het overzicht een link naar de huidige coronamaatregelen van de rijksoverheid en het RIVM. Hieronder vallen onder andere het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven, anderhalve meter afstand te houden, handen te wassen en bij ziekte mensen te mijden. Onlangs heeft de regering besloten deze maatregelen te verlengen tot en met dinsdag 20 mei.

Daarnaast heeft de gemeente besloten om lokale regels te versoepelen; denk aan het tijdelijk stopzetten van de wachttijd van vier weken voor jongeren die een Participatiewet-uitkering aanvragen, het verruimen van de woonkostentoeslag en het versoepelen van betalingsregelingen voor burgers en bedrijven.
Tot slot bevat de website een overzicht van plaatselijke initiatieven waar inwoners terecht kunnen voor hulp, zoals het aanvragen van een laptop voor schoolgaande kinderen, hulp aan ouderen en mensen met een laag inkomen, en activiteiten van de Stips.

Reageer op dit artikel

avatar
Scroll to Top