Landelijke Dag plusminus

Op 26 september 2020 kunt u in Amersfoort deelnemen aan de Landelijke Dag van plusminus, de nationale vereniging van en voor mensen met een bipolaire stoornis.

Thema van de dag is dit jaar: Ik ben stabiel. Locatie is de Eenhoorn, Barchman Wuytierslaan 2, Amersfoort. De dag begint om 9.30 uur met inloop en ontvangst met diverse stands van onder meer: plusminus (young)  en Ruby van der Kuil. Hierna opent de voorzitter de dag.

Voor de helft van de groep zal het programma starten met de gespreksgroepen (waarover later meer) waarna het plenaire middagprogramma (zie hieronder) volgt.

Prof. Dr. Ralph Kupka, psychiater en onderzoeker gespecialiseerd in de bipolaire stoornis, spreekt over wat belangrijk is voor stabiliteit.

Vervolgens is het woord aan Peter Goossens, hoogleraar verpleegkunde. Hij vertelt over het ‘Film jezelf’-project. Hierbij film je jezelf wanneer je stabiel bent, zodat men kan zien hoe je bent in een stabiele fase. Deze lezing geeft hij samen met Ruben Eijssink. Hij is schrijver voor het blad van plusminus en maakt podcasts voor de vereniging.

Na een korte pauze wordt de Fred Bos Award uitgereikt.

Ruby van der Kuil, ervaringsdeskundige, schrijver en blogger deelt haar ervaringen over stabiliteit.

Tijdens de pauze zijn er weer diverse stands.

In het middagprogramma (13.30-15.00 uur) kunnen de deelnemers kiezen uit de gespreksgroepen Young, Naasten en Lotgenoten.

Een bijdrage aan de collectebus wordt op prijs gesteld.

Via deze link kunt u zich aanmelden. Dit is nodig i.v.m. een maximaal aantal mensen dat kan worden ontvangen met betrekking tot corona. Ook vrijwilligers wordt verzocht zich aan te melden. Het is niet mogelijk te komen zonder dat u zich aanmeldt.

Reageer op dit artikel

avatar
Scroll to Top