Nationale Psychosecongres op 28 en 29 september

In september vindt het jaarlijkse nationale psychosecongres weer plaats in Amersfoort. Dit congres richt zich op iedereen die te maken heeft (gehad) met een psychose. Tijdens het congres zal psychose vanuit verschillende invalshoeken belicht worden.

Op woensdagavond 28 september is de masterclass “Fenomenologie van psychose”. Deze benadering onderzoekt subjectieve ervaringen van psychose om de essentie ervan beter te begrijpen. Er zal besproken worden hoe wetenschappelijke inzichten vertaald kunnen worden naar de praktijk van behandeling.

Op donderdag 29 september staat de dag in het teken van de vele betekenissen van psychose. Deze betekenissen kunnen helpen te begrijpen wat psychose allemaal is, en beter om te gaan met ervaringen van psychose. Psychose zal worden belicht vanuit verschillende invalshoeken; van crosscultureel tot biologisch, de betekenis in historische context, persoonlijke ervaringen en de maatschappelijke kant, tot psycho-educatie en aanbevelingen voor de hulpverleners van de toekomst.

Het congres vindt plaats in Congrescentrum De Eenhoorn, Barchman Wuytierslaan 2 in  Amersfoort. Aanmelden kan via deze link. Voor mensen met een laag inkomen geldt een gereduceerd tarief van 75,- euro.

Reageer op dit artikel

avatar
Scroll to Top