Nieuwe activiteiten om de coronacrisis door te komen

Inmiddels is het al een tijd geleden dat de coronacrisis in Nederland begon en er allerlei maatregelen werden genomen. Sommige mensen hebben hun draai gevonden en zich – zo goed en kwaad als het kan – aangepast aan de nieuwe situatie, anderen hebben het nog steeds moeilijk. Voor die laatste groep hebben we een nieuw overzicht gemaakt van activiteiten.

Gratis e-books

De bibliotheek heeft voor de boekenliefhebbers onder ons een gratis app uitgebracht: de Thuisbieb. Met deze app kun je gratis (!), of je nu wel of geen lid bent van de bieb, 100 e-books downloaden en lezen. Op de lijst staan onder andere titels van Tommy Wieringa, Arthur Japin, Rutger Bregman en Özcan Akyol. De app is te downloaden op de App Store en Google Play. Zie hier voor meer info.

Voor de durfallen: zelf je haren knippen

Een andere, wat meer riskante, activiteit komt van website Manners. Zij hebben een aantal tips gemaakt voor mannen die hun kapsel onder handen willen nemen. Want de kapsalons zijn al een hele tijd dicht, en het ziet er voorlopig nog niet naar uit dat ze snel weer open gaan. Voor dames misschien een wat minder urgent probleem, maar mannenkapsels moeten toch regelmatig bijgehouden worden. Wil je zelf een poging wagen om je coupe een opknapbeurt te geven, kijk dan hier.

Gratis zenders van Ziggo

Klanten van Ziggo konden de afgelopen weken gratis genieten van filmzender Film 1. Inmiddels heeft Ziggo een nieuw coronapakket in de aanbieding, en kunnen alle klanten van Ziggo gratis kijken naar muziekzenders en de digitale themakanalen van de NPO. Kijk voor een volledig overzicht op de website van Ziggo.

Gratis games

Onder de noemer “Stay at home” bieden verschillende gameplatforms gratis games aan. Zo stelt Sony tot 6 mei gratis games ter beschikking aan playstationbezitters. Ook pc-gamers komen aan hun trekken, want gog.com heeft een lijst lijst van gratis games gemaakt, net zoals Steam.

Empty Concertgebouw Sessions

Voor liefhebbers van klassieke muziek is het Concertgebouw Amsterdam begonnen met het streamen van concerten: de Empty Concertgebouw Sessions. Elke woensdag treden topmuzikanten op, die solo vanuit een leeg Concertgebouw hun talent laten zien. Afgelopen week was pianiste Iris Hond aan de beurt. Alle concerten die al geweest zijn, zijn hier terug te kijken.

Reageer op dit artikel

avatar
Scroll to Top