Nieuwe lotgenotengroep voor mensen met DIS

Dissociatieve identiteitsstoornis (DIS) is een psychische aandoening die kan ontstaan door vroegkinderlijk trauma. Bij mensen met DIS ontstaat fragmentatie van hun persoonlijkheid, waardoor ze meerdere (persoons)delen in zichzelf kunnen ervaren. Daarnaast hebben mensen met DIS vaak dissociatieve klachten en klachten die passen bij PTSS.
 
Herken jij je in de kenmerken van DIS? En wil je graag contact met gelijkgestemden op weg naar herstel? Dan is de DIS herstelgroep misschien iets voor jou. Vanaf het najaar van 2022 start er bij De Kentering een herstelgroep voor mensen met DIS.
 
Wat kan de groep voor jou betekenen?
Het doel van de bijeenkomsten is een veilige plek te creëren waar we herkenning en erkenning vinden bij elkaar. Waar je ook mag leren wat je valkuilen zijn. En waar je jouw zelfredzaamheid en zelfinzicht vergroot. We wisselen ervaringen uit en delen praktische tips. Dit alles om jouw herstel te bevorderen.
 
Gespreksthema’s kunnen bijvoorbeeld zijn:
 
• Hoe is het om te leven met DIS?
• Wat deel je wel en niet met je omgeving?
• Wat zijn jouw coping strategieën?
• Hoe kom je tegemoet aan de (soms tegenstrijdige) behoeften van jouw verschillende delen?
 
Wil jij deelnemen aan de DIS-herstelgroep?
De groep bestaat uit maximaal acht deelnemers en wordt begeleid door twee ervaringsdeskundigen. Voordat je start met de groep hebben we eerst een kennismakingsgesprek waarin we samen bespreken of de groep bij je aansluit.
 
Wanneer?
Iedere vierde donderdagavond van de maand komen we bij elkaar. We kunnen starten zodra we voldoende deelnemers hebben.
 
Meer informatie en contact:
Irma en Suzanna zijn de begeleiders van deze lotgenotengroep.
Telefoon: 024-324 99 75
E-mail:

Reageer op dit artikel

Scroll to Top