Nieuwe lotgenotengroepen voor kinderen van ouders met psychische problematiek

Bij Pro Persona starten binnenkort ondersteuningsgroepen voor kinderen van ouders met psychische problemen, waaronder ook verslavingsproblematiek. Voor kinderen kunnen deze groepen een belangrijke manier zijn om in contact te komen met lotgenoten en ondersteuning te krijgen.

Er zijn drie groepen. De eerste groep is voor kinderen van 8 tot 12 jaar en start op donderdag 28 maart. In deze groep ligt de nadruk op het spelenderwijs omgaan met gevoelens. Ook leren de kinderen hoe ze om moeten gaan met de problemen van hun ouder.

De tweede groep is voor jongvolwassenen van 16 tot 25 en start op donderdag 20 april. Belangrijke thema’s in deze groep zijn herkenning vinden bij anderen, grenzen stellen en loskomen van je thuissituatie.

De laatste groep is al op 6 februari van start gegaan en is bedoeld voor jongeren van 12 tot 16 jaar.

Kinderen uit Nijmegen en de omringende gemeenten kunnen gratis deelnemen aan de groepen.

Voor meer informatie en aanmelden kun je bellen naar Pro Persona Connect afdeling Preventie: 026-312 44 83. Je kunt ook mailen naar preventie@propersona.nl

Mocht er geen plek meer zijn: ook bij De Kentering is er een lotgenotengroep voor volwassenen met ouders met psychische problematiek. Deze groep komt op vrijdagochtend bij elkaar. Voor meer informatie kijk op deze site bij ‘activiteiten’ en dan bij lotgenotengroepen.

Reageer op dit artikel

Scroll naar boven