Nieuwe opleiding ervaringsdeskundigheid van start bij HAN

Op 1 september 2021 start bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) een nieuwe opleiding voor ervaringsdeskundigen. Deze deeltijdopleiding is bedoeld voor mensen die hun eigen ervaring als cliënt bij de GGZ, verslavingszorg of maatschappelijke zorg willen inzetten om anderen te begeleiden bij hun herstel.

De gloednieuwe opleiding is onlangs geaccrediteerd door de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorgaan). Tijdens de opleiding maak je kennis met verschillende thema’s, zoals armoede- en schuldenproblematiek, psychische aandoeningen, verslavingen en jeugdzorg. De opleiding komt tegemoet aan een groeiende vraag van zorg- en welzijnsinstellingen naar goed opgeleide ervaringsdeskundigen. Medewerkers van zorginstellingen zijn samen met ervaringsdeskundigen betrokken geweest bij het vormgeven van het onderwijsprogramma.

De opleiding duurt in totaal twee jaar. Na het voltooien van de opleiding ontvang je een Associate Degree Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn. Hiermee ben je ervaringsdeskundige niveau 5 in zorg en welzijn.

Meer weten of aanmelden? Kijk op de opleidingspagina op de site van de HAN: https://www.han.nl/opleidingen/associate-degree/ervaringsdeskundigheid-in-zorg-en-welzijn/deeltijd/#

Reageer op dit artikel

avatar
Scroll to Top