Nieuwe serie over psychiatrie bij VPRO

In oktober 2021 is een nieuwe serie op tv te zien over de wereld van de psychiatrie: 100 dagen in je hoofd. In deze serie zullen presentatoren Tim den Besten en Nicolaas Veul in een ggz-instelling in Eindhoven mensen interviewen die te kampen hebben met uiteenlopende psychische problemen.

De serie is ontstaan naar aanleiding van het toenemend aantal mensen met psychische klachten, waardoor de wachtlijsten in de GGZ steeds langer zijn geworden. Ook de berichten in de media over verwarde mensen waren een reden om de ggz eens nader onder de loep te nemen.

100 dagen in je hoofd bestaat uit zes delen, waarbij Tim den Besten en Nicolaas Veul stage zullen lopen bij GGzE, een grote instelling in Eindhoven. Tijdens hun ‘stage’ ontmoeten ze talrijke cliënten die opgenomen zijn, met diagnoses als schizofrenie, autisme en borderline. De ideale gelegenheid dus voor de presentatoren om nader met deze mensen kennis te maken en te vragen wat hen precies mankeert.

Nicolaas gaat als stagiair werken op een afdeling met cliënten die chronisch psychisch ziek zijn en verschillende diagnoses hebben. Tim gaat werken met cliënten die niet alleen psychische problemen hebben, maar ook een lichte verstandelijke beperking. Beide presentatoren worden uiteraard begeleid door professionele zorgverleners.

De eerste aflevering van 100 dagen in je hoofd is te zien op donderdag 21 oktober om 20:55 op NPO 3.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Dave Peters Recent comment authors
Dave Peters
Dave Peters

Deze serie ga ik zeker volgen!

Scroll to Top