Nieuwe WRAP-training begint binnenkort

Op 15 september 2020 start weer een nieuwe editie van de WRAP bij De Kentering. WRAP staat voor Wellness Recovery Action Plan en is een zelfhulpinstrument om je elke dag goed en stabiel te voelen. 

De WRAP werkt met 5 kernbegrippen: hoop, persoonlijke verantwoordelijkheid, eigen ontwikkeling, opkomen voor jezelf en steun. Je maakt een gereedschapskoffer voor een goed gevoel, wat je basis is voor de verdere WRAP.

De WRAP is een heel concreet en compleet model met zes onderdelen: het dagelijks onderhoudsplan, triggers, vroege waarschuwingstekens, signalen van ontsporing, crisisplan en postcrisisplan. Alle onderdelen hebben als hoofddoel: bepalen wat ik nodig heb om me goed te voelen en om dit vast te kunnen houden.

In acht wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur maak je een begin met je eigen WRAP. Jij kan daar zelf verder aan werken, schaven en veranderen. WRAP helpt om het herstel vorm te geven en om de hulpvraag steeds scherper te formuleren.

Interesse, aanmelding

De WRAP begint bij voldoende aanmeldingen (maximaal 6) op dinsdag 15 september 2020 om 13.30-16.00 uur bij De Kentering, Limoslaan 10 in Nijmegen.

De voorlichting is op dinsdag 1 september 13.30-14.30 uur op dezelfde locatie.

De training wordt gegeven door de gecertificeerde, ervaringsdeskundige facilitators Corine Strausz (foto) en Bertine Reuvers. Hij bestaat uit 8 bijeenkomsten van twee en een half uur en kost €20,-. De WRAP is ontwikkeld voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn, maar is eigenlijk geschikt voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken.

Reageer op dit artikel

avatar
Scroll to Top