Nijmeegse gemeenteraad akkoord met Skaeve Huse

Afgelopen woensdagavond ging de Nijmeegse gemeenteraad akkoord met de bouw van acht Skaeve Huse bij de wijk Weezenhof. Skaeve Huse zijn speciale woningen voor mensen die niet passen in een gewone woonwijk omdat zij voor overlast zorgen. De woningen blijven zeker 30 jaar staan.
Het plan voor de Skaeve Huse bestaat al jaren in Nijmegen, maar buurtbewoners gingen telkens in verzet, bang voor overlast en onveiligheid. Ook de bewoners van Weezenhof zaten niet te wachten op de Skaeve Huse. Daarom heeft wethouder Noël Vergunst belooft dat er nog een informatieavond voor buurtbewoners wordt georganiseerd en dat er een buurtbeheerplan wordt gemaakt. Ook Hans van Hooft van de SP wil dat er een serieuze evaluatie komt. Mocht blijken dat in de toekomst buurtbewoners ontevreden zijn met de Skaeve Huse, dan moet de gemeente in staat om te zeggen dat ze ermee stoppen.
De toekomstige bewoners van de Skaeve Huse hebben vaak psychiatrische problemen in combinatie met verslavingen. Ze krijgen speciale begeleiding van zorginstellingen Iriszorg en de RIBW.

Reageer op dit artikel

avatar
Scroll to Top