Nijmegenrookvrij.nl van start

Het in Nederland unieke platform Nijmegenrookvrij.nl biedt inwoners die willen stoppen met roken gratis lokale en laagdrempelige hulp.

Deze website biedt daarnaast tips, informatie en inspirerende verhalen verhalen van Nijmegenaren onder het motto: “Mij is het ook gelukt!” De site is onderdeel van een grotere bedrijvencampagne,  ontstaan vanuit Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen. Een rookvrije stad is één van de gezondheidsthema’s waar vanuit ‘Groen, gezond en in beweging’ aan wordt gewerkt. Het doel is: gezonde inwoners in een gezonde stad.

Initiatief
14 Nijmeegse organisaties* hebben het initiatief genomen om het thema ‘rookvrij’ in hun eigen organisatie op de kaart te zetten en medewerkers te helpen bij het stoppen met roken. Resultaat is de campagne Nijmegenrookvrij. In een filmpje vertellen medewerkers uit deze organisaties hoe zij – soms met veel moeite – succesvol zijn gestopt.
Ook andere bedrijven en organisaties zijn van harte uitgenodigd om mee te doen aan Nijmegenrookvrij.nl
De lancering van de website en de campagne Nijmegenrookvrij.nl sluit aan op Stoptober. Die actie begon op 1 oktober met de uitdaging aan rokers in heel Nederland om in ieder geval 28 dagen te stoppen met roken. In voorgaande jaren bleek dat mensen die 28 dagen niet roken daarna vijf keer meer kans hebben om blijvend te stoppen. Nijmeegse rokers die meedoen aan Stoptober kunnen dus vanaf nu terecht op Nijmegenrookvrij.nl om goede en gratis hulp te vinden dicht bij huis.

* Aan Nijmegenrookvrij doen mee:
CWZ, de Fysioo, gemeente Nijmegen, GGD Gelderland-Zuid, IrisZorg, de Lindenberg,  Radboudumc, Radboud Universiteit, ROC Nijmegen, N.E.C., St Maartenskliniek, Vincentius en WerkBedrijf.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
admin Recent comment authors
Dave Peters

Ik heb dit bericht bewerkt met een peuk op mijn lip. Is niet goed weet ik. Sterker nog als ik zou willen stoppen met roken dan moet ik dat met mijn psychiater bespreken. Dit omdat ik een zwaar medicijn slik en stoppen met roken zou dan mijn metabolisme door de war kunnen gooien.

Scroll to Top