NVA Autismeweek 2021 gaat van start

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) organiseert van zaterdag 27 maart tot en met zondag 4 april 2021 de NVA Autismeweek 2021. Tijdens deze week zal onder andere aandacht worden gegeven aan de positieve effecten van fysieke beweging op mentale gezondheid. Zeker ten tijde van corona een belangrijk aandachtspunt.

In een online symposium op 27 maart zal hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder nader ingaan op de gunstige gevolgen van beweging op lichamelijke en geestelijke gezondheid. Uiteraard ook met een focus op de voordelen van bewegen voor mensen met autisme.

Ook andere sprekers leveren op dit symposium een bijdrage. Zo zullen onderzoekers Sander Begeer, Anke Scheeren, Tinca Polderman en Vincent van Loenen het gaan hebben over diagnostiek bij autisme en over kinderen met autisme en sport.

Deze wat meer ‘serieuze’ activiteiten worden afgewisseld met luchtige onderdelen. Zo zal op dinsdag 30 maart cabaretier Fabian Franciscus – zelf gediagnosticeerd met autisme – een conference geven. De voorstelling gaat over de strijd van Fabian om zijn eigen wereldje zo nu en dan eens te verlaten.

Er vinden landelijke en regionale initiatieven plaats tijdens de Autismeweek. Kijk voor meer informatie op www.autismeweek.nl.

Reageer op dit artikel

avatar
Scroll to Top