Onderteken het manifest Lijm de Zorg

Onlangs is een manifest op internet verschenen om politici op te roepen om de jeugdzorg en ggz beter te organiseren en wachtlijsten terug te dringen. Het manifest “Lijm de zorg” is een initiatief van een aantal jonge (ex-)cliënten, ervaringsdeskundigen en hulpverleners. Zij zien in hun dagelijks leven en werk steeds meer mensen met een zorgvraag tussen wal en schip vallen.

Eén van hen is de 26-jarige Charlotte Bouwman, die al meer dan twee jaar op een wachtlijst staat, ondanks het feit dat zij meerdere suïcidepogingen heeft gedaan en dringend zorg nodig heeft. Onlangs hield Charlotte een sit-in bij het ministerie van Volksgezondheid om te protesteren tegen de lange wachtlijsten in de ggz. Staatssecretaris Paul Blokhuis en premier Rutte gingen met haar in gesprek.

Het manifest bevat een aantal concrete adviezen, zoals het hanteren van een maximale wachttijd voor behandelingen en het verminderen van marktwerking in de ggz en jeugdzorg. Andere maatregelen die de initiatiefnemers voorstellen zijn het aanpakken van personeelstekorten en het stoppen met onnodige dwangmaatregelen.

U kunt het manifest hier ondertekenen.

Reageer op dit artikel

avatar
Scroll to Top