Pro Persona sluit Centrum voor Psychotherapie

Pro Persona heeft onlangs besloten om een kliniek voor specialistische zorg in Lunteren te sluiten. Dit tot groot verdriet van cliënten en medewerkers. Inmiddels is er een petitie gestart om de kliniek open te houden.

In de kliniek worden mensen behandeld die last hebben van persoonlijkheidsstoornissen, depressies en suïcidale gedachten. Voor hen is de kliniek een laatste strohalm, want vaak zijn ze al vastgelopen in reguliere behandelingen. De kliniek in Lunteren biedt normaliter 135 behandelplekken, waarvan nu zo’n 40-50 bezet zijn. Cliënten zitten met de handen in het haar, want waar moeten zij heen als de kliniek gaat sluiten?

Pro Persona stelt dat de soep niet zo heet gegeten wordt. Mensen die momenteel in behandeling zijn, mogen die behandeling afmaken. En cliënten die na 1 juli nog niet klaar zijn met hun behandeling, krijgen daarna ambulante begeleiding aangeboden. Maar dat is voor de meeste cliënten waarschijnlijk niet genoeg.

Inmiddels is er een online petitie gestart om de kliniek toch open te houden. Deze is te vinden op https://actie.degoedezaak.org/petitions/houd-het-centrum-voor-psychotherapie-open?source=whatsapp-share-button&utm_source=whatsapp&share=b5fed08d-eb1f-4748-9c65-6fb18a7df934

Reageer op dit artikel

avatar
Scroll to Top