Proost op de verliezers: theatervoorstelling over rouw na zelfdoding

Op maandagavond 25 oktober 2021 organiseert Pro Persona Connect de voorstelling ‘Proost op de verliezers’. Deze voorstelling gaat over rouw na zelfdoding, waarbij op speelse wijze wordt onderzocht hoe dit thema in het dagelijks leven bespreekbaar kan worden gemaakt.

‘Proost op de verliezers’ is ontwikkeld in samenwerking met nabestaanden en theatergroep Ets, Improvisatie en Theater. Op de facebookpagina van Ets wordt de voorstelling als volgt omschreven:

“We maken (met de voorstelling) op toegankelijke wijze, soms luchtig en met een lach, soms raak, en ontroerend, bespreekbaar hoe moeilijk het kan zijn voor nabestaanden van zelfdoding om je sociale netwerk in stand te houden. Om je te laten troosten en ondersteuning te vinden bij je vrienden en familie. Zoals het ook voor hen, die het liefst een goeie vriend zijn, ook niet goed weten hoe ze dat moeten doen. We werken met de voorstelling toe naar een positieve afloop in de scène en in het publiek naar nieuw opgedaan begrip en ideeën voor hoe het óók kan.”

Er staan twee voorstellingen op de agenda. De eerste is op 25 oktober 2021 om 19:30 in Brebl, Waalbanddijk 14 e in Nijmegen. De tweede voorstelling staat gepland op 21 februari 2022 om 19:30 (ook in Brebl).

De entree bedraagt 5 euro. Aanmelden kan door een mail te sturen naar  

Reageer op dit artikel

avatar
Scroll to Top