Verveel je je in coronatijd? Zoek dan vrijwilligerswerk!

Zit je deze periode veel thuis en verveel je je? Je bent niet de enige. Café’s, musea en bioscopen zijn dicht en er is buiten weinig te doen. Toch kun je deze tijd nuttig doorkomen en de verveling doorbreken. Heb je bijvoorbeeld wel eens overwogen om vrijwilliger te worden?  

In Nijmegen en omstreken is de Vrijwilligerscentrale actief. Zij bemiddelen in vrijwilligerswerk en bieden op hun website diverse vacatures aan. Daarbij kun je denken aan vacatures als wandelmaatje voor ouderen, flyers over de coronamaatregelen helpen verspreiden of taaldocent zijn voor migranten.

Voor de meeste van deze vacatures heb je geen specifieke opleiding nodig; belangrijker is dat je voldoende vrije tijd hebt en over een gezonde dosis enthousiasme beschikt. Daar waar wel een specifieke vooropleiding nodig is, krijg je deze meestal door de werkgever aangeboden. Voor sommige vrijwilligersfuncties ontvang je een onkostenvergoeding.

Wil je een overzicht zien van alle vrijwilligersvacatures in Nijmegen, neem dan een kijkje op de website van de Vrijwilligerscentrale Nijmegen: https://www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/nijmegen

Ook bij De Kentering zijn regelmatig vrijwilligers nodig. Heb je interesse en wil je meer weten, neem dan contact op met ons via .

Reageer op dit artikel

avatar
Scroll to Top