Wat valt er te kiezen in Nijmegen?

Op 14, 15 en 16 maart zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen.
De Kentering en het Zelfregiecentrum organiseren in de week van 21 t/m 25 februari verschillende “tafelgesprekken”.

Zo is er een gesprek dat zal gaan over de zorg en het welzijn in Nijmegen, een gesprek dat gaat over wonen, toegankelijkheid en vervoer, een gesprek dat focust op onderwijs en een gesprek waarbij wordt stilgestaan bij het vinden en behouden van passend werk en het hebben van voldoende inkomen.

Dit zijn thema’s die uiteraard voor iedereen belangrijk zijn, maar mensen met een beperking of psychische kwetsbaarheid vaak nog harder raken. Daarom is het belangrijk dat er in de Nijmeegse politiek ook de komende vier jaar extra aandacht blijft voor deze groep, Aan de tafel zitten mensen die hun eigen ervaring meenemen, ervaringsdeskundig zijn op het onderwerp en politici van diverse partijen. Zij hebben samen een inhoudelijk gesprek over het onderwerp.

Vanwege Corona is er gekozen voor een digitaal samenzijn. Hierdoor is helaas het aantal deelnemers beperkt. Omdat we willen dat zoveel mogelijk mensen de gesprekken kunnen volgen, zijn de gevoerde gesprekken vanaf 22 februari terug te kijken via het YouTube kanaal van het Zelfregiecentrum Nijmegen: Youtube ZRCN


Nog even dit!

Op 29 maart organiseert het Zelfregiecentrum het congres ‘Gelijk is Gelijk in coronatijd’ over inclusie van mensen met een beperking.
Daarbij staan de beleidsterreinen wonen, toegankelijkheid en cultuur centraal.
Het congres is te volgen via livestream.
Kijk voor het hele programma op: www.zrcn.nl
Je kunt je nu al aanmelden om de link te ontvangen.
Mail naar:


1
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors

Laat ons De Kentering & het ZRCN ZelfRegieCentrum Nijmegen weten of jullie interesse hebben in hetgeen wat georganiseerd gaat worden.
Graag horen wij jullie bevindingen over de besproken onderwerpen!

Scroll to Top