Week van de Psychiatrie 2021: Betekenisvol Meedoen

Op maandag 22 maart 2021 begint de 46e editie van de Week van de Psychiatrie. De Week van de Psychiatrie vindt elk jaar plaats om aandacht te vragen voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Er worden dan allerlei activiteiten georganiseerd door en voor psychisch kwetsbare Nederlanders.

Het thema van dit jaar is “Betekenisvol Meedoen”. Dit thema bevat veel invalshoeken, zo valt op de site van de Week van de Psychiatrie te lezen:

Het gaat niet langer alleen maar om de kwaliteit van zorg, maar veel meer ook om de kwaliteit van leven. Hoe kun je een gelukkig leven leiden als je gehinderd wordt door je beperkingen en de droom die je had over het leven uiteenspat. Wat moet en kun je als individu doen om opnieuw betekenis te geven aan je leven.

Het programma zal dit jaar hoofdzakelijk online plaats vinden. Er worden uiteenlopende activiteiten georganiseerd, zoals een theaterstuk, ervaringsverhalen van ervaringsdeskundigen en nog veel meer. Ook voor professionals staan interessante activiteiten in het programma, zoals een Webinar van het O&O fonds over kennisdeling. Op de laatste dag, zaterdag 27 maart, zal de afsluiting zijn met een slotdebat. Voor een volledig overzicht van de activiteiten kijk op de website van de Week van de Psychiatrie.

Reageer op dit artikel

avatar
Scroll to Top