Wijzer Werken met Ervaring – WWmE wijst Niek de weg omhoog

Niek: van middelengebruik naar ervaringsdeskundigheid.

Hij vond dankzij de cursus Wijzer Werken met Ervaring (WWmE) een weg uit een diep dal.

“Ik heb ik mezelf helemaal vanuit de basis op kunnen bouwen, alsof ik aan een tweede leven begon.”
Lees hieronder Nieks verhaal.

E-mail:       
Telefoon: 024-3249975

“Hoe mooi zou het zijn als …” dacht Niek

“Drie jaar geleden lukte het mij te stoppen met middelengebruik”, vertelt Niek. “Ik was gebroken door mijn verslavingen. Van mij was geen spaantje meer heel. In die periode kwam ik ook tot de ontdekking dat ik een lichte vorm van autisme heb. Ik schaamde mij er dood voor.

Achteraf zie ik het als een enorme kans. Vanuit die gebrokenheid heb ik mezelf helemaal vanuit de basis op kunnen bouwen, alsof ik aan een tweede leven begon. Maar dat had je me toen niet moeten vertellen! Het leven was toen nog uitzichtloos.

Langzaam liet ik positieve gedachten toe en kwamen er goede, betekenisvolle mensen in mijn leven. En leerde ik mezelf te accepteren zoals ik ben. Dat diepe dal had ik nodig als stimulans om maximaal in mijzelf en mijn welzijn te investeren. Ik heb mezelf overwonnen, en wat ben ik trots op het leven dat ik nu leid! Hoe mooi zou het zijn, dacht ik, als ik met deze ervaring ook andere mensen kan helpen.

Warm bad

Zo kwam ik bij De Kentering terecht. Meteen viel ik in een warm bad. Na een kennismakingsgesprek met de begeleiders van de cursus Wijzer Werken met Ervaring (WWmE), was de keuze snel gemaakt om mee te doen. Ik voelde me bij dat gesprek meteen welkom en op de juiste plek.

Ik kwam in een veilige en diverse WWmE-groep en vond veel herkenning in de verhalen van andere cursisten. Door de cursus heb ik een theoretisch kader opgebouwd over ervaringsdeskundigheid en handvatten aangereikt gekregen. Maar dat was voor mij niet eens het mooiste en belangrijkste van WWmE! Wij als groep slaagden er elke keer weer in elkaar te bekrachtigen en te bemoedigen. De twaalf weken WWmE voelen zo echt als een gezamenlijk groeiproces.

Het mooiste aan WWmE is dat het heeft bijgedragen aan mijn zelfvertrouwen als ervaringsdeskundige. Ik besef nu dat ik veel in mijn mars heb. Wie weet ga ik na deze oriënterende cursus een opleiding volgen in deze hoek. Bovendien ben ik door WWmE erachter gekomen dat ik met mijn ervaring nu al veel mensen help.”

Website:    www.dekentering.info/activiteiten
Telefoon:  024-3249975
E-mail:     

 
 

Reageer op dit artikel

Scroll to Top