Woensdag 24 mei 2023 Schizofrenie Dag

Vandaag, woensdag 24 mei 2023 is het Schizofrenie Dag.

Schizofrenie Dag is een jaarlijkse dag om internationaal aandacht te vragen voor mensen met schizofrenie of psychosegevoeligheid. Rondom schizofrenie bestaan veel vooroordelen en misverstanden. Daarom is het goed om aandacht te besteden aan betere beeldvorming. Eén van de kanalen die dit doet, is het YouTube-kanaal Living Well with Schizophrenia. Dit kanaal is opgericht in 2018 door ervaringsdeskundige Lauren, die zelf leeft met een schizoaffectieve stoornis.

Living Well with Schizophrenia is gewijd aan het vergroten van kennis over schizofrenie, schizoaffectieve stoornis en aanverwante psychische aandoeningen. De video’s van het kanaal zijn bedoeld als hulpmiddel voor mensen die zelf leven met de diagnose, hun geliefden en voor mensen die meer willen weten over de ziekte.

Klik op onderstaande link of logo om naar het YouTube-kanaal te gaan:

Living Well with Schizophrenia – YouTube

Voor wie onbekend is met wat schizofrenie eigenlijk inhoudt, is er ook veel informatie te vinden op de website van de Hersenstichting. Klik op onderstaande link of het logo om naar de desbetreffende tekst van de website te gaan:

https://www.hersenstichting.nl/hersenaandoeningen/schizofrenie/#SnippetTab

Reageer op dit artikel

Scroll naar boven