“Zlatan is gek” vraagt nieuwe donaties voor film

Zlatan wil een documentaire maken over zijn bipolaire stoornis. Hij vraagt donaties om zijn droom te realiseren.

Om de professionele film te maken die ons voor ogen staat, streven we naar een bedrag van 55.000 euro. De teller (zie onze website!) staat nu op 34.800 euro. We willen graag meer fondsen werven om nog meer impact te kunnen maken. De film zelf wordt dan beter en we hebben dan ruimere mogelijkheden voor communicatie en distributie. Nu willen we jullie wat meer vertellen over hoe we de komende maanden nog meer budget voor de film willen werven. En hoe jullie daarbij kunnen helpen.

Voor meer informatie kijk dan op deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Zlatan is gek.

Op zijn website laat Zlatan weten:

“Mijn naam is Zlatan. Althans, dat is mijn bijnaam. Mijn echte naam is Jöran, maar Zlatan Ibrahimovic lijkt erg veel op mij zeggen ze. Daar kan hij ook niks aan doen.”

“Ik ben belast met een bipolaire stoornis waardoor ik kwetsbaarder ben voor depressies, manieën en psychoses. Ik ben door diepe dalen gegaan, maar ook tot grote hoogtes gestegen. Op dit moment kan ik er redelijk goed mee leven en ben ik het merendeel van mijn tijd tevreden. Dit is echter lang niet voor iedere lotgenoot het geval. Tijdens een van mijn opnames heeft een medepatiënt een einde gemaakt aan haar leven en zelf ben ik daar dicht bij in de buurt geweest. Bipolariteit is een dodelijke ziekte, met vele slachtoffers. Dit project draag ik aan hen op, in de hoop dat het hét verschil kan maken in het leven van een ander.”

“Wat ik ga doen? Ik ga een docufilm maken. Over mijzelf en ergens ook voor mijzelf. Ik wil bipolariteit, met mijzelf als voorbeeld, vanuit verschillende perspectieven belichten, om het taboe rond bipolaire stoornissen te doorbreken en bewustzijn te creëren bij verschillende doelgroepen (patiënten, verplegers, psychiaters, familie, vrienden, etc.). Het wordt een herkenbaar en inspirerend verhaal. Een verhaal waarin ik de confrontatie zoek met mijn zwarte verleden, maar waarin ook hoop te vinden is: hoe om te gaan met deze ziekte?”

Voor meer informatie over deze aankomende docufilm en de mogelijk om een donatie te doen klik dan op:  https://zlatanisgek.nl/#home.

Reageer op dit artikel

avatar
Scroll to Top