Zoon Antonie Kamerling publiceert boek over zijn vader en krijgt serie op Net 5

 

Merlijn Kamerling, de zoon van Antonie Kamerling, heeft onlangs een boek gepubliceerd over zijn vader: Nu ik je zie. Daarin gaat hij in op de verwerking van het verlies van zijn vader nadat deze suïcide pleegde. Voor Merlijn was het jarenlang erg moeilijk om te praten over zijn verdriet; het schrijven van een boek heeft hem geholpen om zijn emoties te uiten.

Antonie Kamerling maakte in 2010 op 44-jarige leeftijd onverwacht een einde aan zijn leven. De acteur bleek toen al langere tijd depressief te zijn. Voor veel mensen kwam zijn dood als een volslagen verrassing. Merlijn was toen slechts 11 jaar oud.

Net 5 gaat ook, in navolging van het boek van Merlijn, een documentaire uitzenden waarin Merlijn met bekende Nederlanders en naasten van Antonie herinneringen ophaalt aan de acteur. Onder andere Lola Brood, Daphne Deckers, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra zullen hierbij geïnterviewd worden.

De documentaire wordt op maandag 5 oktober 2020 uitgezonden.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Esmeralda Recent comment authors
Esmeralda
Esmeralda

Heel fijn dat er door Merlijn wat meer openheid komt over zelfdoding. Het is zwaar om mee te maken, maar wat het nog zwaarder maakt, is dat veel mensen er niet over willen praten. Dat maakt eenzaam.

Scroll to Top