Kring van Verbinding

Datum

18 feb 2024
Expired!

Tijd

10:30 - 12:30

Kosten

Gratis

De kerken stromen leeg, het is een bekend gegeven. Maar dit betekent niet dat mensen geen behoefte meer hebben aan verbinding, verdieping en inspiratie.

Als dit ook voor u geldt, kom dan eens kennismaken met de Kring van Verbinding, een inspirerende samenkomst rond een thema, ditmaal op zondag 18 februari 2024 in het gebouw van De Kentering, Limoslaan 10 in Nijmegen-Oost, van 10.30 uur tot 12.30 uur. In alweer de honderddertiende bijeenkomst staan we stil  bij hoofdstuk 12 uit het boek Het geschenk (2020) van Edith Eger: een toelichting op en de sleutels van de gevangenis van het niet vergeten. Haar verhaal raakt ons, inspireert ons en nodigt ons uit.

Een beknopte bio: Edita (Edith) Eva Eger (1927) is een Amerikaans psycholoog, geboren in het toenmalige Tsjecho-Slowakije en na WO II naar de VS gevlucht voor de communisten. Zij is een overlevende van de Holocaust en een specialist in de behandeling van posttraumatische stressstoornis (PTSS). Haar memoires met als titel De keuze – Leven in vrijheid (2017) werden een internationale bestseller. Eger verwoordde daarmee een vrouwelijk perspectief op de verschrikkingen tijdens de oorlog. Ook legt ze uit hoe ze als psycholoog haar cliënten helpt om zich uit hun eigen gedachten te bevrijden, en hoe iedereen uiteindelijk voor vrijheid kan kiezen. In haar tweede boek Het geschenk (2020) moedigt zij de lezer aan gedachten die ons gevangen houden en destructief gedrag dat ons belemmert, te veranderen. Wat er in het leven met ons gebeurt, is volgens de Auschwitz-overlevende uiteindelijk niet het belangrijkst; het gaat erom wat we ermee doen. Genoeg stof om met elkaar te bespreken tijdens de Kring van Verbinding.

De volgende Kring staat gepland op 21 april 2024. Meer info over het gespreksthema volgt zodra die bekend is. Voor meer informatie kunt u mailen met Inge of Dikkie: ingepansier@gmail.com of dikkie.roelofsen@telfort.nl

De Kentering

Locatie

De Kentering
Limoslaan 10

U kunt ook contact met ons opnemen via: e-mail: ondersteuning@dekentering.info telefoon: 024 324 99 75

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven