Bert Arts – prijs 2016

 

Bij de Bindingsdagen begin juni in Meddo is weer gestreden om de Bert Arts-prijs. De aanwezigen hebben kunnen genieten van drie herstelverhalen en twee presentaties van projecten. Het waren alle vijf mooie verhalen waarbij de jury lette op hoe de verhalen gebracht zijn en of ze weten te inspireren en interactie oproepen.

 

 

Bert Arts - prijs 2016

Joseppe – het wandelproject

 

 

 

Paul koos ervoor om mee te dingen door zijn eerder geschreven herstelverhaal voor te lezen om te kijken hoe het valt bij het publiek. Hiermee inspireert hij anderen om zelf ook hun ervaringen aan papier toe te vertrouwen.

Martin bracht zijn ervaringen als militair in, waar nieuwelingen een buddy krijgen in de vorm van een ervaren iemand: hij stelt voor dat cliënten die nieuw zijn binnen de wereld van de psychiatrie, een ervaringsdeskundige buddy krijgen om hen wegwijs te maken. Buddy-projecten zijn niet nieuw, maar het is goed het steeds opnieuw onder de aandacht  te brengen.

Jeanne-Marie had een herstelverhaal met een leuke twist, toen de nieuwe man in haar leven haar kat bleek te zijn.

Hannie wist het publiek goed te boeien met haar beeldende schetst over het wandkleed dat zij aan het maken is. Het is nog niet af, maar door haar woorden zie je in gedachten al voor je.

Joseppe is een persoon met veel passies, maar zijn grootste passie is het wandelproject. Zulke projecten zijn niet nieuw, maar Joseppe geeft inspraakavonden de vorm van een wandeling door de wijk. Hij laat wijkteams en bewoners inspirerende plekken zien. Met de presentatie waarmee hij meedingt naar de prijs, toont hij de aanwezigen uit andere regio’s hoe je op deze manier mensen en plekken bij elkaar kunt brengen. Een erg inspirerend voorbeeld, mooi verbeeld met de glimlach van het blinde meisje dat weer perspectief ziet, en een zeer terechte prijswinnaar van de Bert Arts – prijs 2016.

Reageer op dit artikel

Scroll naar boven