Jöran wil het taboe op psychische aandoeningen doorbreken

Jöran Moerkens is 37 jaar oud en cliënt van de RIBW. Vrienden noemen hem altijd Zlatan, vanwege zijn sprekende gelijkenis met de Zweedse voetballer. Jöran is een man met een missie. Zelf behept met een bipolaire stoornis, wil hij het taboe op psychische aandoeningen doorbreken. Daarvoor wil hij een documentaire maken. Hierin wil hij zijn ziekte vanuit verschillende perspectieven belichten. Als zijn documentaire ook maar één suïcide kan voorkomen, is Jöran al tevreden. Zelf deed hij negen jaar geleden ook een zelfmoordpoging, op zijn verjaardag nota bene.

Desondanks besloot Jöran om dit jaar op zijn verjaardag een groot feest te organiseren, waarbij hij 100 mensen uitnodigde. Hiervoor huurde hij een Nijmeegs café af. Een ander doel van het feest was om geld in te zamelen voor zijn documentaire. Het uiteindelijke doel is om 50.000 euro op te halen. Inmiddels is er ook al een crowdfundingsactie gestart. Hiervoor is een speciale site in het leven geroepen: www.zlatanisgek.nl

Inmiddels gaat het goed met Jöran. Hij heeft al jarenlang geen opname meer gehad en heeft zichzelf nu goed onder controle. Via via hoopt hij ook in contact te komen met Zlatan Ibrahimovic. Volgens Jöran zou het geweldig zijn als Ibrahimovic de trailer van zijn documentaire wil delen op social media.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar boven