De gouden eieren van soChicken

Soms heb je het geluk dat je een onvermoede goudmijn ontdekt. Iets waar je bloed sneller door gaat stromen. Dankzij mijn zus kwam ik zoiets bijzonders op het spoor. Ik heb het over de internet community soChicken van Jelle Hermus (1986). We mogen hem met recht een allround coach noemen. Hij is bevlogen, gepassioneerd over het leven en uiterst veelzijdig. Op zijn site www.sochicken.nl zegt hij: “Mijn talent is ingewikkelde dingen simpel en leuk maken. Ik haal mijn inspiratie uit boeken (van persoonlijke groei tot systeemtheorie), uit de obstakels die ik overwin, door te observeren, te filosoferen en eindeloos te kletsen.” Leuk en aardig, maar waar leidt het toe? “Mijn conclusie is dat een leven dat draait om vrijheid, blijheid & betekenis véél simpeler is dan de meeste mensen denken. En met de tips en inspiratie die ik deel wil ik je graag laten zien hoe ik het aanpak, en hoe jij hetzelfde kunt doen.”

Stroomversnelling
Klinkt veelbelovend. De zoveelste goeroe die je gouden bergen belooft als je zijn werk maar koopt? Dat zeker niet. SoChicken legt met recht gouden eieren en broedt innovatief op een beter leven voor iedereen. Bij mij werkt het en zijn geweldige werk heeft mijn geluksgevoel vergroot en mijn doelgerichtheid en focus in een stroomversnelling gebracht en daarmee mijn leven. Grote woorden? Ik sta niet bepaald alleen. De site www.sochicken.nl trekt elke maand een half miljoen bezoekers en 140.000 mensen kijken uit naar de nieuwsbrief die wekelijks in hun berichtenbox ploft. Waarderingen van cursussen zijn zelden lager dan 9. Door de zachte prijs (€79 of nog minder per cursus) is de drempel laag en is de rijkdom aan ideeën (want dat is het) voor velen bereikbaar. Bovendien zijn de artikelen op de site gratis. Jelle helpt liever zoveel mogelijk mensen dan snel miljonair te worden. Lof en tof!

Tips en tools
De coach beschikt inderdaad over het talent om complexe materie terug te brengen tot concrete tips en tools die elke lezer kan gebruiken om zijn of haar leven te verbeteren en leuker te maken. Het gaat hierbij om artikelen op zijn website en online cursussen over een breed scala aan onderwerpen, zoals minimalisme (minder is meer), afrekenen met uitstelgedrag, afvallen, tevreden zijn met jezelf, assertiviteit, je energie optimaal benutten en je dromen waarmaken. Schijn bedriegt als dit zware kost lijkt, want Jelle koppelt zijn frisse, pakkende schrijfstijl aan een prettige dosis humor en zelfrelativering. En nee, ik word niet betaald om dit te schrijven.

Ik nodig alle lezers van harte uit eens een kijkje te nemen op www.sochicken.nl zodat Jelle’s waardevolle werk jullie allen kan inspireren. Doe er je voordeel mee!

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Coronacrisis - Hoe er mee om te gaan? -
4 jaren geleden

[…] U kunt ook een verslag lezen over deze webcommunity via de volgende URL:de-gouden-eieren-van-sochicken […]

Scroll naar boven