Ken je iemand die het psychisch moeilijk heeft? Stuur een kaartje!

Misschien ken je het wel: je hebt last van een psychische kwetsbaarheid en gaat een moeilijke periode door. Misschien ben je zelfs wel opgenomen. Een goed moment om een kaartje met beterschapswensen te krijgen toch? Nou, nee. Meestal blijkt dat mensen niet zo snel een kaartje sturen naar een bekende die een psychisch zware periode doormaakt. Speciaal daarom is er nu de website Mentaal op de Kaart.

Mentaal op de Kaart is een initiatief van cabaretière Marjolijn van Kooten. Marjolijn heeft zelf een psychische kwetsbaarheid, en het viel haar op dat ze bijna geen kaartjes kreeg van vrienden en bekenden toen ze last had van een depressie. Terwijl mensen die met een gebroken been in het ziekenhuis liggen vaak wel lieve kaartjes krijgen.

Om hier iets aan te doen, besloot Marjolijn de website Mentaal op de Kaart op te richten. Via deze site kunnen mensen een kaart sturen naar iemand met een psychische kwetsbaarheid. De website is hier te vinden: https://mentaal.opdekaart.nl/landing

Het behoeft geen betoog dat een kaartje sturen een enorme opkikker kan zijn voor iemand die het psychisch zwaar heeft. Daarom verdient de site meer bekendheid. Nota bene: als je krap bij kas zit, kun je ook gratis een kaart sturen naar iemand.  

Reageer op dit artikel

Scroll naar boven